Met vijf NeighbourFood collega’s zijn we afgelopen weekend richting Portugal gevlogen. We hadden al zoveel goeds over die stad gehoord dat we het met eigen ogen wilden zien.. uh.. zelf wilden proeven is een betere terminologie in deze. Vanuit ons huis in de wijk Bairro Alto hebben we heel wat gelopen, geslenterd en gesjokt. Lissabon is een, op zijn zachts …
NAZOMEREN MET DE CLAFOUTIS
De meteorologische zomer mag dan wel voorbij zijn, maar dat betekent niet dat we niet kunnen nazomeren. En dat gaan we doen! Vol overgave pakken we de laatste zonnestralen op het terras, doen alsof het Indian Summer is, zetten de rosé koud, ruimen de BBQ vooral nog NIET op en bakken een clafoutis. Het Franse dessert wat vooral bekend …
SIROOP VAN JASMIJNBLOESEM
De jasmijnboom in mijn tuintje op postzegelformaat staat helemaal in bloei en de goddelijke geur komt tot in mijn slaapkamer. Het is nu dus de hoogste tijd om siroop te maken. De siroop kun je gebruiken om limonade te maken, gebruik dan een bruisend water. Maar ook over ijs en in zomerse cocktails is het een subtiele smaakmaker. Probeer …
STRUINEN DOOR BROOKLYN
Het stond al heel lang op onze verlanglijst: struinen door Brooklyn om inspiratie op te doen. Vorige week hebben we (Siti & Imke) onze voeten stuk gelopen, zoveel was er te ontdekken. Van prachtige supermarkten tot kleine producenten, van bakkerijen tot oesterbarren. Want dat viel ons op: Als er een rij stond op de stoep van mensen die in …
HIGH END FOOD PORN ANNO 1991
High End FoodPorn: seedcake met fluwelige chocoladesaus FoodPorn is een term die via social media echt groot is geworden. Wil je veel likes op foto’s die je geplaatst hebt op Facebook of Instagram, dan plaats je foto’s van baby’s, huisdieren (liefst katten) of van eten. Aangezien ik geen kinderen heb en geen poes scoor ik met food. Het liefst flink …
FRANSE APPELTAART ANNO 1983
Oude kookboeken zijn niet alleen cult maar ook heel inspirerend. Er is veel te vinden op internet maar dan moet je wel eerst de goede zoekopdracht bedacht hebben. Voor deze taart zou dat kunnen zijn ‘appeltaart met slagroomvulling’. Ik heb niet gegoogled want mijn boekenkast is een grote zoekmachine. In het boekje zonder schrijver ‘Nagerechten uit de Franse keuken’ uit …
OOSTERSE SAVOOIEKOOLPAKKETJES
Een heerlijk lunchgerecht dat je in een handomdraai op tafel hebt staan! Met de dressing kun je het gerecht een extra touch geven, vandaag een Oosterse dressing voor wat extra pit! Ingrediënten – savooiekool – sesamolie – 700 gram grof gesneden paddenstoelen – zwarte peper – 2 eetlepels oestersaus – 1 eetlepel sojasaus – fijngehakte koriander – limoenrasp …
DETOX DILEMMA
Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent voor veel mensen een detox. Het goede voornemen had ik ook, nu moet ik het nog uitvoeren. Maar wanneer? Het komt nooit goed uit! Waar ik in december nog heel hard riep dat ik een sappenkuur ga doen in januari, heb ik inmiddels de sappenkuur aangepast zodat ik ook mag …
COMFORT FOOD: SHAKSHUKA
Dit gerecht doet me altijd denken aan vroeger, toen maakte mijn moeder dit geregeld. Ze gebruikte altijd een paar ingrediënten en wat kruiden maar in al z’n simpelheid was het toch heel lekker en smaakvol. Zelf heb ik al veel verschillende varianten gegeten en gemaakt. Je kunt namelijk enorm variëren met de groenten en kruiden maar dit recept blijft toch mijn …
SALADE VAN GEGRILDE GROENTEN EN MOZZARELLA EN PLATTE PETERSELIE
We eten graag een warm gerecht bij ons brood tussen de middag. Voor deze gegrilde groenten salade kan je allerlei soorten groenten en toppings gebruiken. Zoals bijvoorbeeld fetakaas en koriander in plaats van mozzarella en platte peterselie. Bij dit recept ben ik uit gegaan van ongeveer 4 personen. Ingrediënten: 3 groene langwerpige paprika’s (te koop bij de Turkse supermarkt) kleine of halve …
HOTSPOT: OH!
Oh daar?! Ja daar dus! Kleding, interieurspullen, sieraden, schoenen: je kan het zo gek niet bedenken. In de mooie hoge en lichte winkel is ook een gedeelte ingericht waar je onder het genot van een kopje koffie of thee gewoon lekker kan genieten van de mooie en sfeervolle ruimte. Oh is geopend van dinsdag tot en met zondag, Verwerstraat …
HOTSPOT: THE HUNTING ENSEMBLE
Precies wat elke man nodig heeft. Kwalitatief goede producten van Scandinavische aard. Op jacht gaan naar deze producten is voor dit merk zoals ze zelf omschreven een uit de hand gelopen hobby. Onlangs opende The Hunting Ensemble voor het eerst haar deuren als winkel aan de Snellestraat in ’s Hertogenbosch. Met prachtige merken zoals Norse Projects en Han Kjobenhvn. …
AUBERGINE ROLLETJES MET MOZZARELLA EN TAPENADE
Dit recept is geïnspireerd op een gerecht wat ik at 2 weken geleden op vakantie in Valencia bij restaurant Kopenhagen. Echt een aanrader! Ze serveren vegetarische gerechten die er niet alleen mooi uit zien maar ook erg lekker smaken. De inrichting van het restaurant is strak maar toch sfeervol. Ingrediënten: grote, langwerpige aubergine 1 bol mozzarella handje zongedroogde tomaatjes op …
ZELF PASTA MAKEN
Pasta heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart. Maandag was bij ons thuis altijd pastadag. Je hebt pasta in alle soorten, maten en kleuren. Ik probeer mezelf altijd weer uit te dagen een ander soort pasta te maken dan de vorige keer. Zo ontdek je veel nieuwe recepten en eet je nooit hetzelfde. De pasta zelf maken had ik …
BINNENKIJKEN OP MAANDAG BIJ DE NEIGHBOURFOOD MARKET
Arla en Anna, de stagiaires van NFM, halen tussen de middag boodschappen bij de Turkse buurtsuper en bereiden samen de bureaulunch. Deze keer o.a. een heerlijke peulvruchtensalade met feta en munt. Bekijk het recept.
PEULVRUCHTENSALADE MET MUNT EN FETA
Zin in een lekkere salade bij de lunch? Wij maakten vandaag op kantoor deze heerlijke frisse variant. Klaar in een handomdraai! Deze salade is voor ongeveer 4 personen, ook lekker als bijgerecht. Ingrediënten200 gram kikkererwten (uitgelekt)200 gram linzen (uitgelekt)100 gram feta10 cherrytomaatjesverse muntsap van halve citroen zout en peper Doe de peulvruchten in een mooie schaal en kruimel de feta erdoor. …
MEET THE BLOGGERS: ANNA KOOIMAN
Eten is voor mij lust, liefde, passie, seks. Je verlangt ernaar, het windt je op, het verleidt je, het kan je verassen of mee nemen op avontuur. Je kunt fantaseren over eten het kan je in extase laten raken, het prikkelt je zintuigen en je kunt er verliefd op worden. Voor mij is eten ook kunst, poëzie en inspiratie. Ik denk …
LINGUINE (PASTA) MET SCHELPJES
Dit is mijn favoriete pasta recept, vooral als mijn moeder dit maakt! Als er vrienden van ons komen eten maken we dit graag samen, maar het is ook perfect voor een romantisch diner samen met je geliefde. (Dit recept is voor ongeveer 4 pers.) Ingrediënten: 1 kg kleine schelpjes 4 tenen knoflook Spaanse peper 2,5 dl droge witte wijn 400 …
CROSTINI MET PADDESTOELEN EN TIJM
Dit is een van mijn favoriete gerechten om te serveren tijdens een warme zomeravond met vrienden. Zon, roze en liefde op een bordje. Ingrediënten: 1 grof vers stokbrood ongeveer 200 gram verschillende paddenstoelen bosje verse tijm gedroogde chili vlokken (vers) gemalen peper grof zeezout olijfolie Verhit een scheut olijfolie in de pan, wacht tot de pan goed heet is en doe dan …
BINNENKIJKEN OP MAANDAG
Welkom bij NeighbourFood blog, we willen je graag laten zien wat we doen, wat we eten, waar we boodschappen doen en waar we voor staan.
DE ONTDEKKING VAN DE RAMEN BURGER
De Vrouw met de Baard kookt graag fusion, soul en comfort food. Eten dat is ontstaan door reizigers, emigranten en veroveraars. Een mixing & matching van nieuwe smaken en gerechten waar je heimwee naar krijgt. Hongerig naar meer kennis en NIEUWE mogelijkheden reisden ze naar New York, het Walhalla van de fusion cuisine. En het viel ze gelijk op…Vietnamese sauzen …
Vlierbloesem aardbeien taart
“I am a simple woman, I like handsome bearded brunette men and breakfast food.” Oh and i sure do! Na even een korte blogbreak wat eigenlijk wel goed uitkwam met het warme weer (begin jij ook de eerste paar dagen met oh wat fijn dat de zon schijnt en wat zijn mijn benen hysterisch wit en dat je na …
Irish fat pancakes
“May the wings of your eyeliner always be even” Het zijn dit soort quotes die ik je oprecht toewens naast deze pannenkoeken. Hoewel pannenkoeken? Fat, Irish (weet niet waarom Irish, er komt geen klavertje vier aan te pas, of is dat Schotland en ik weet niet of Bono ze lust) Pancakes. Ik ben al een tijdje bezig met een algehele …
Recept: notentaartje met ‘karamel’ saus
Deze taart is raw, veganistisch en glutenvrij. Je moet wel van dadels houden, want daar zit ie tjokvol mee. Oh ja, had ik al gezegd dat hij ook SUPER lekker is? De taart maak je met:1 cup dadels1 cup pecan- of andere noten naar keuze1 theelepel vanille-extract2 eetlepels raw cacao poeder Voor de saus heb je nodig:3/4 cup dadels1 theelepel …
Verjaardagstaart: chocolade-courgettecake
Jarig zijn! Een perfect excuus om weer eens een lekkere taart te bakken. Ik wilde al lang iets zoets maken met courgette erin, dus dit recept leek me een goede start. Je hebt nodig: 3/4 cup boter op kamertemperatuur 1 cup kristalsuiker 2 eieren 1 1/2 cup geraspte courgette (ongeveer driekwart courgette) 1 1/2 cup kokosrasp 1 1/2 cup bloem …