DE ONTDEKKING VAN DE RAMEN BURGER

NeighbourFood Uncategorized

De Vrouw met de Baard kookt graag fusion, soul en comfort food. Eten dat is ontstaan door reizigers, emigranten en veroveraars. Een mixing & matching van nieuwe smaken en gerechten waar je heimwee naar krijgt.

Hongerig naar meer kennis en NIEUWE mogelijkheden reisden ze naar New York, het Walhalla van de fusion cuisine. En het viel ze gelijk op…Vietnamese sauzen met een Franse bereiding. Goddelijke soja/black bean beef in roomboter gebakken. Japanse aardappelsalade met Kewpie mayonaise.
 
“De All Food Market Smorasburg op Brooklyn is de fusioneetmarkt van NY. En dan zie je het gelijk…een rij van 10 meter voor de Ramenburgerkraam. Waarom ga je in de rij staan voor een burger van bami vragen wij ons af? “ It’s a mouthwatering noodle burger packed with flavors and you’re lucky because normally the queue is 30 feet!”,  schept onze buurman op. Na een half uur wachten staan we eindelijk voor het felbegeerde snack icoon van de markt.  Uiterst kritisch nemen we hap, na hap en wat nu het rottigste is… het is heerlijk. Hap na hap en een uur later hangt de smaak van verlangen nog in onze mond.” Terug in Amsterdam hebben de twee liefhebbers zich vol overgave gestort op het creëren van een eigen versie van deze burger. Het was geen sinecure om de perfecte balans te vinden tussen de kruidige 100 % beef burger en hun eigen zoete mystery fusion sauce in een stevige bun van noodles. Samen met de vaste items Pangsit met Vietnamese vulling, De Baard MET zijn boterzachte Indische Rendang en moeders Djagoeng/crab cakes staat de Vrouw met de Baard  dan eindeliijk 27 juli weer op de NeighbourFood Market in het Westerpark. En ze vinden het REUZE spannend…

Geschreven door
NeighbourFood

NeighbourFood

De NeighbourFood Market en NeighbourFood Guide zijn projecten van Sien, a food agency. Sien bedenkt, ontwikkelt en produceert.