Echte gemberkoekjes

Eelke Mol Uncategorized

Koekjes met echte gember

Gemberkoekjes. Zeg maar koekjes met echte gember. Geen gekonfijte, geen poeder, the real deal. Niet zo makkelijk te vinden als ik dacht, maar ik was erg blij met dit recept!

Voor ongeveer 25 koekjes heb je nodig:
250 g bloem
150 g boter
150 g suiker (of oerzoet)
50 g gember
snufje gemberpoeder
schoteltje melk om te bestrijken

Schil de gember en hak heel fijn. Doe alle ingrediënten behalve de melk in een kom en kneed met je handen tot het deeg een bal vormt. Rol de bal uit tot een sliert van ongeveer 30 cm, of de gewenste diameter van je koekjes en leg deze in plasticfolie gewikkeld een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de sliert in plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een beetje melk en bak ze in een kwartiertje af.
Aan de randjes zijn ze lekker knapperig en in het midden een beetje taai, en ook nog makkelijk veganistisch te maken 🙂


Geschreven door
Eelke Mol

Eelke Mol

As one of the contributors, I write about food, vintage, decoration, and recipes.