Glutenvrije pannenkoeken…

Suus - Food Bandits Uncategorized

Glutenvrije pannenkoeken - Food Bandits

And above all, watch with glittering eyes the whole world around you 
because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places.”
 -Roald Dahl


Het is bijna weekend dus hier een makkelijk ontbijt wat ook nog eens glutenvrij is. Dit ontbijt kun je zelf helemaal afmaken met fruit of soorten siroop die jij lekker vindt. Het zijn wel pannenkoeken die voor de liefhebber van ei zijn. Dit komt wel duidelijk naar voren in de smaak. Ik houd van ei, kokos, veel fruit en de rijstsiroop waar ik dit gerecht mee afmaakte. 

Voor 2 hongerige personen, lees: hangover.

– 2 bananen geprakt
– 3 eieren, liefst biologisch
– 50 g gedroogde kokos en misschien nog wat extra voor erover heen
– 100 g frambozen of bosbessen
– snuf kaneel

Meng de geprakte bananen met de eieren en roer goed door. Voeg dan de kokos, bosbessen en kaneel toe en roer opnieuw goed door. Zorg dat je een goed pannenkoekenbeslag hebt, dus niet te dun en niet de dik maar goed vloeibaar. Anders kun je bij een te dun beslag nog wat kokos toevoegen en bij een te dik beslag wat geprakte banaan. Bak de pannenkoekjes in kokosolie en zorg dat je kleine pannenkoekjes maakt, dit werkt het beste. Maak het gerecht af met extra fruit, kokos en siroop. Ik zeg goed begin van het weekend ( of het herstel van een kater).Geschreven door
Suus - Food Bandits

Suus - Food Bandits

On Food Bandits we cook recipes that don’t use gluten, dairy or refined sugar. Breakfast is our favourite meal so you’ll find lots of delicious ways to kick start your day. And since we’re both a sucker for sweets, we share plenty of baking recipes to complement your coffee.