LINGUINE (PASTA) MET SCHELPJES

Anna Kooiman Uncategorized

Dit is mijn favoriete pasta recept, vooral als mijn moeder dit maakt! Als er vrienden van ons komen eten maken we dit graag samen, maar het is ook perfect voor een romantisch diner samen met je geliefde. (Dit recept is voor ongeveer 4 pers.)


Ingrediënten:
1 kg kleine schelpjes
4 tenen knoflook
Spaanse peper
2,5 dl droge witte wijn
400 gram linguine
zeezout
versgemalen peper
extra viërge olijfolie

Breng een pan met water aan de kook voor de pasta en spoel ondertussen de schelpjes even goed af met stromend water. Als ze niet goed dicht zitten, moet je er een tikje op geven. En wanneer ze dan nog niet dicht gaan, kun je ze maar beter weggooien. Anders bestaat de kans op buikpijn en dan wil je natuurlijk niet na een gezellig etentje.  
Zet een grote pan met deksel op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Hak de knoflook, Spaanse peper en de peterselie fijn en doe de pasta met een snufje zout in de pan met kokend water. Kook hem volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking tot hij net beetgaar is.

Begin ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is met de schelpjes. Schenk daarvoor 3 eetlepels extra viërge olijfolie in een hete pan en gooi de knoflook en Spaanse peper erbij. Blijf continu roeren en doe er, zodra de plakjes knoflook bruin beginnen te worden, de schelpjes en de wijn erbij. 
Doe een deksel op de pan en schud de schelpjes even flink even door elkaar. Na 3 – 4 minuten beginnen de schelpjes open te gaan. Haal de pan van het vuur en gooi de schelpjes die niet open zijn gegaan weg. (Zijn ze nog bijna allemaal dicht, dan zijn ze nog niet gaar). 
Giet de pasta af en doe hem samen met de peterselie in de pan bij de schelpjes. Hussel alles lekker goed door elkaar zodat de saus goed mengt met de pasta. Bon appetit!

Geschreven door
Anna Kooiman

Anna Kooiman

Studio Lust is een ontwerpstudio gespecialiseerd in het bedenken van creatieve food concepten. We ontwerpen, ontwikkelen en voeren uit.