Macademia en caramel cheesecake zonder zuivel, gluten of suiker….

Suus - Food Bandits Uncategorized

Cheesecake
“I am learning to trust the journey
even when i do not understand it.”
Als je mij volgt op Instagram dan weet je misschien al dat de aller-allerliefste Mr. Food Bandits vorig weekend 40 is geworden. En als je jarig bent dan mag je taart! Een van de voordelen van 40 worden zullen we maar zeggen. Maar omdat we bezig zijn met een pretox programma moest het wel een taart zijn zonder suiker, zuivel en gluten. 
Een van mijn reddingen tijdens dit pretox programma zijn het downloaden van apps. Vorige week vertelde ik al over één van mijn favorieten namelijk 30 RAW maar een andere grote favoriet is The Whole Pantry App. Deze is app is van Belle, mama, schrijfster en helaas heeft zij ook een hersentumor. Zij gaat de strijd aan met deze tumor door holistische natuurvoeding en deelt hier alles over via The Whole Pantry App. Naast recepten die ook regelmatig worden bijgevuld vind je op de app ook informatie over superfoods, body treatments, book reviews en alles wat je nodig hebt om tot een heerlijke en volwaardig voedingspatroon te kunnen komen. Dit is ook één van mijn favorieten omdat de vormgeving erg mooi en handig in gebruik en dit kun je niet van elke app te zeggen. En het lijkt ook wel en misschien is dit heel Hollands, als je er voor betaald hebt dat je jezelf verplicht om het te gebruiken.
Ook dit recept haalde ik er vandaan. Het is, werkelijk waar, glutenvrij, suikervrij en lactose vrij. De bodem van de taart is ook nog eens notenvrij waardoor je het makkelijk voor iemand met een notenallergie kunt aanpassen. Je zou bijvoorbeeld de basis kunnen maken en dan de chocolade mousse van de Valentijnstaart kunnen gebruiken. Wat verse limoenschil erover heen en bam, een heerlijke en nieuwe taart.
Klaar om te zien hoe eten magisch kan zijn?
* Bodem:
– 150 g zonnebloempitten
– 115 g gedroogde kokos
– 60 ml rijststroop
– 1 eetlepel gesmolten kokosboter
– snuf zeezout
* Vulling:
– 240 ml kokosroom
– 200 g macademia noten, ongezouten en liefst rauw
– 120 ml kokosboter
– 2 theelepels vanille extract
– sap van 1 limoen
* Topping:
– 18 medjool dadels, ontpit
– 120 ml kokosroom
Doe de zonnebloempitten en gedroogde kokos in een blender en maal voor 30 seconden. Voeg de rest van de ingrediënten voor de bodem toe en zet de keukenmachine nog een minuut aan, zodat alles goed gemengd is. Doe de mix voor de bodem in een ingevette springvorm ( doorsnee 20 cm) en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast. 
Meng dan alle ingrediënten voor de vulling in de blender en mix tot een crème. Giet de vulling op de gekoelde bodem en plaats het geheel weer terug in de koelkast. 
Voor de topping meng je opnieuw de ingrediënten samen in de blender tot een een dikke pasta. Haal de springvorm uit de koelkast en smeer de topping erop. Zet het geheel dan terug in de koelkast en laat minimaal 4 uur staan.

De taart is zeker voldoende voor 8 personen omdat het machtig is maar ook zo lekker. Het smaakt naar een combi van goede yoghurt pinda’s en een heerlijke room. Ik weet zeker dat je hier elke liefhebber van suiker heel erg gelukkig mee maakt. Geniet ervan.

Geschreven door
Suus - Food Bandits

Suus - Food Bandits

On Food Bandits we cook recipes that don’t use gluten, dairy or refined sugar. Breakfast is our favourite meal so you’ll find lots of delicious ways to kick start your day. And since we’re both a sucker for sweets, we share plenty of baking recipes to complement your coffee.