Meest luchtige wafels aller tijden…..

Suus - Food Bandits Uncategorized

Wafels photo wafels.gif
“Life is very short. Insecurity is a waste of time.”
– Diane Von Furstenberg
Oké ik heb eerder iets met boekweit gemaakt en ook al eerder supergezonde wafels maar dan heb je deze nog niet geproefd. Dit zijn namelijk de meest heerlijke, luchtige en opnieuw gezonde wafels aller tijden. Laat je niet afschrikken doordat je het beslag een avond van te voren moet klaar zetten. Het is wat ingrediënten bij elkaar gooien in een kom en dan lekker gaan slapen met de kennis dat je morgenochtend kunt gaan ontbijten met wafels. 
Trouwens dit lijkt mij ook een perfect Valentijn ontbijt! Ik weet ( hint, hint, hint) dat ik er heel blij mee zou zijn. Dus voor 12 stuks en ik ben bang dat wij dat met z’n tweeën in twee dagen hebben op gegeten, heb je nodig:
– 150 g boekweit
– 200 g spelt
– 7 g gist, is 1 zakje
– snuf zout
– 40 ml lauw water
– 1 eetlepel honing
– 300 ml rijstmelk, verwarmd
– 5 eetlepels kokosboter, gesmolten en evt. extra om je wafelijzer in te smeren
– 2 eieren
– snuf bakpoeder
– zoet beleg zoals honing of fruit
Pak de avond van te voren een kom en strooi de droge gist erin. Meng dit met het water en de eetlepel honing ( mag ook suiker zijn als je dit makkelijker vindt) en laat 10 minuten staan. 
Meng in een andere kom ( oké het zijn dus twee kommen, lang leve de afwasmachine) het zout met de melk en giet dan het gist mengsel erbij. Tenslotte de boekweit en spelt en roer goed door. Dek de kom af met plastic folie en laat staan op een warme plek zonder tocht. Nu mag je gaan slapen….

Goedemorgen, nu voeg je de eieren, kokosboter en bakpoeder toe en roer nogmaals goed door. Bak de wafels volgens de instructies van je wafelijzer en geniet.


Geschreven door
Suus - Food Bandits

Suus - Food Bandits

On Food Bandits we cook recipes that don’t use gluten, dairy or refined sugar. Breakfast is our favourite meal so you’ll find lots of delicious ways to kick start your day. And since we’re both a sucker for sweets, we share plenty of baking recipes to complement your coffee.