My funny Valentine….

Suus - Food Bandits Uncategorized

Gezonde chocoladetaart - Food Bandits for NFM blog
“Fall in love with as many things as possible”
Dit, lieve dames en heren is een übergezonde chocolade taart. Met absoluut geen grammetje suiker of lactose en ook nog eens makkelijk gemaakt. Als dit geen liefde voor jezelf is of voor degene met wie je hem deelt, dan weet ik het ook niet meer.
Dit is één van die recepten waarbij je gewoon niet kunt geloven dat het echt gezond voor je is omdat je het idee hebt dat je een lekker gebakje vol met suiker aan het eten bent. 
En natuurlijk hoef je dit niet alleen voor Valentijn te maken maar is het ook uitstekend geschikt als verjaardagstaart of een traktatie na een zware week.
Voor 6 personen/ 2 geliefden/ 1 persoon die vindt dat hij een heel zwaar leven heeft (klik op de link, het is mijn lijflied;))
Voor de taart:
– 250 g dadels
– 75 g walnoten
– 50 g amandelen
– 3 eetlepels rauwe cacao
– 4 eieren, eiwit en eigeel gesplitst
Voor de ganache:
– 2 rijpe bananen
– 1/2 avocado
– 30 g cacao
– evt. een eetlepel koud water als de ganache te dik is
– evt. gedroogde kokos en eetbare bloemen om de cake te versieren
Verwarm de oven voor op 160 garden en vet een kleine braadslee in of bijvoorbeeld een bakvorm in de vorm van een hart. Meng in een keukenmachine de dadels, noten, rauwe cacao en het eigeel. Meng goed door. Klop dan de 4 eiwitten in stijve witte pieken. Meng voorzichtig door het dadelmengsel. Verdeel het deeg beslag over de bakvorm en plaats voor ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. 
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Maak ondertussen de ganache. Meng bovenstaande ingrediënten in de keukenmachine en kijk of het mengsel eventueel wat water nodig heeft. Je wilt de structuur van de gladde chocolademousse. Verdeel over de taart en maak de taart af met gedroogde kokos en eetbare bloemen. Neem een stuk en je kunt echt niet geloven hé dat dit gezond is? 😉

Ps. Zie op Food Bandits mijn eerste poging tot het maken van een filmpje. En a.s. zondag dan zijn we er weer met een fijne editie van Neighbourfood Market. Met meer dan 40 kramen vol goeds en lekker eten. Dus kom langs!


Geschreven door
Suus - Food Bandits

Suus - Food Bandits

On Food Bandits we cook recipes that don’t use gluten, dairy or refined sugar. Breakfast is our favourite meal so you’ll find lots of delicious ways to kick start your day. And since we’re both a sucker for sweets, we share plenty of baking recipes to complement your coffee.