NAZOMEREN MET DE CLAFOUTIS

Marjolijn Rosendaal Uncategorized

 

De meteorologische zomer mag dan wel voorbij zijn, maar dat betekent niet dat we niet kunnen nazomeren.  En dat gaan we doen! Vol overgave pakken we de laatste zonnestralen op het terras, doen alsof het Indian Summer is, zetten de rosé koud, ruimen de BBQ vooral nog NIET op en bakken een clafoutis. Het Franse dessert wat vooral bekend is door de kersen die erin verwerkt zijn. Kersen zijn er niet meer maar pruimen wel. In de tuin staat nog salie dus we hebben een geweldig toetje voor bij de september barbecue of een simpel taartje bij de thee. Lauwwarm is de clafoutis het lekkerst, met peren trouwens ook. Doe er dan wat lavendel bij. Laat de herfst maar komen!

Ingrediënten:

– 500 gram pruimen
– 80 gram (spelt)bloem
– snufje zout
– 50 gr fijne suiker of poedersuiker
– 1 zakje vanille suiker
– 2 eieren
– 2 dl (soya) volle melk
– klein handje fijn gesneden salie

Verwarm de oven voor op 175 graden C.

Was en ontpit de pruimen en vet een quichevorm van 20/22 cm in en bestuif met bloem.
Maak een beslag met de garde of mixer van de bloem, snufje zout, fijne suiker, vanille suiker, eieren, melk en de salie.
Leg de gehalveerde pruimen in de quichevorm en schenk het beslag er overheen.
Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de clafoutis in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart wat afkoelen. Eventueel bestrooien met poedersuiker. Serveer direct!

Oh ja! Voor een romantisch tweepersoonstaartje neem je een klein ondiep ovenschaaltje en halveer je de hoeveelheid benodigde ingrediënten.

 


Geschreven door
Marjolijn Rosendaal

Marjolijn Rosendaal

Miss Marmalade. Verdere tekst voor een korte biografie die zichtbaar is bij blog berichten. Kan lang of kort zijn. Met een afbeelding! Meer Blogs