OOSTERSE SAVOOIEKOOLPAKKETJES

marlot Uncategorized

 

Een heerlijk lunchgerecht dat je in een handomdraai op tafel hebt staan! Met de dressing kun je het gerecht een extra touch geven, vandaag een Oosterse dressing voor wat extra pit!
 
Ingrediënten  
– savooiekool
– sesamolie
– 700 gram grof gesneden paddenstoelen
– zwarte peper
– 2 eetlepels oestersaus
– 1 eetlepel sojasaus
– fijngehakte koriander
– limoenrasp van 1 limoen
dressing:
– limoensap van 1 limoen
– 1 eetlepel sojasaus
– 1/4 fijngehakte rode peper 
– fijngehakte koriander
– geroosterde sesamzaadjes
Verwijder de buitenste bladeren van de savooiekool en snij 8 grote bladeren af. Kook de bladeren 10 minuten in een ruime pan met kokend water en spoel ze vervolgens af met koud water.
 
Verhit een scheutje sesamolie in een pan en bak de paddenstoelen een paar minuten op hoog vuur. Breng de paddenstoelen op smaak met zwarte peper, oestersaus en sojasaus. Voeg als laatst de limoenrasp en flink wat fijngehakte koriander toe.
 

Snij eventueel de harde nerven uit de bladeren en schep ongeveer twee eetlepels van het mengsel op elk blad. Vouw vervolgens de zijkanten van het blad naar binnen en rol het pakketje van onder naar boven dicht. Leg het pakketje met de opening naar beneden op een bord zodat het pakketje niet opengaat.

Dressing:
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan. Meng het vervolgens met de andere ingrediënten en roer het nog even door. 

* Je kunt de savooiebladeren ook 5 minuten blancheren en vervolgens afspoelen, vullen en 10-15 minuten stomen in een stoommandje.

Geschreven door
Avatar

marlot