Pecan Pie

Suus - Food Bandits Uncategorized

Pecan Pie, noten, taart, recept, koffie,

Pecan Pie, noten, taart, recept, koffie,

Nu de dagen echt weer kouder worden is het heerlijk om de oven te gebruiken. En deze taart maakt dat je huis heerlijk gaat ruiken. Ik eet dit zowel warm als koud en alsof honing en siroop nog niet zoet genoeg is doe ik er flink wat poedersuiker overheen. Wat hebben we nodig:

– 200 gr bloem
– 150 gr boter
– 250 basterdsuiker
– 4 eieren ( liefst biologisch, als je dit kunt betalen, please doen!)
– 100 gr honing
– 50 ml slagroom
– 50 gr ahornsiroop
– 125 gr pecannoten
– snuf zout

Als eerste maken we een deeg van 200 gr bloem met 100 gr basterdsuiker, 100 gr boter, 1 ei en een snuf zout. Plaats de ingrediënten in een kom en meng dit tot een deeg. Als het deeg klaar is, rol het dan in een stukje folie en leg in de koelkast voor ongeveer een half uur.
Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het deeg eruit. Rol dit uit op een met bloem bestuift werkvlak en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Rooster dan de pecannoten in een droge koekenpan tot dat ze lekker gaan ruiken (ook een keer lekker bij de borrel om noten kort in de koekenpan heet te laten worden en dan wat kruiden en olie erover te gooien). Laat de noten afkoelen en houd deze nog even apart. Gooi de rest van de ingrediënten in een kom en giet deze vulling in de taartvorm. Als je dat een beetje spannend vind, kun je de taartvorm alvast in de oven zetten op een rooster en pas daar de vulling erin gieten. Plaats tenslotte de pecannoten erop en bak de taart in ongeveer 30-40 minuten en laat afkoelen. Als je niet kunt wachten net zoals ik dan is hij warm (wel een beetje vloeibaar) maar ook erg lekker.


Geschreven door
Suus - Food Bandits

Suus - Food Bandits

On Food Bandits we cook recipes that don’t use gluten, dairy or refined sugar. Breakfast is our favourite meal so you’ll find lots of delicious ways to kick start your day. And since we’re both a sucker for sweets, we share plenty of baking recipes to complement your coffee.