Quinoa Flake Bars….

Suus - Food Bandits Uncategorized

quinoa flake bars - food bandits for NFM blog

“The more you know, the crazier you look”
Hmmmm, deze bars zijn zo lekker en ook nog eens supergezond. Je kunt ze als topping gebruiken op je yoghurt of deel ze in stukjes en neem ze mee naar je werk. De bars zijn lekker kruimelig en fris van smaak. Je zou dit recept ook kunnen gebruiken als basis om af te wisselen met andere soorten noten, zaden en gedroogd fruit. 
Maakt ongeveer 12 bars:
– kleine braadslee om te roosteren en later in de koeling te zetten (20 x 25 cm)
– keukenmachine
– 135 quinoa flakes
– 100 amandelen
– 50 g gedroogde kokos
– 450 gedroogde Spaanse vijgen, steeltje eraf en in stukjes gesneden
– 50 pompoenpitten
– 60 ml verse appelsap
Verwarm de oven voor op 200 graden en giet in een braadslee, de quinoa flakes, amandelen en kokos. Plaats de slee voor ongeveer 5 minuten in de oven of totdat de kokos heel lichtbruin is en heerlijk gaat ruiken. Laat de slee afkoelen.
Gooi dan alle ingrediënten, inclusief de ingrediënten uit de oven, in de keukenmachine en zet aan. 
Bekleed de braadslee met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk alles goed aan en plaats minimaal 1 nacht in de koelkast. De volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijt.
Geïnspireerd door een recept van de website: He needs Food .


Geschreven door
Suus - Food Bandits

Suus - Food Bandits

On Food Bandits we cook recipes that don’t use gluten, dairy or refined sugar. Breakfast is our favourite meal so you’ll find lots of delicious ways to kick start your day. And since we’re both a sucker for sweets, we share plenty of baking recipes to complement your coffee.