Raw vegan bounty’s

Eelke Mol Uncategorized

lekker, bounty

Bounty’s. Je houdt ervan, of niet. Ik wel, maar een beetje gezonder kan natuurlijk nooit kwaad.
Dus daarom bij deze de raw vegan versie.

Voor de vulling heb je nodig:
1 cup geraspte kokos
1/4 cup kokosolie
1 eetlepel agavesiroop

En voor de chocolade buitenkant:
3 eetlepels kokosolie
2 1/2 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel agavesiroop

Doe eerst de helft van de geraspte kokos in je foodprocessor en laat draaien tot het een beetje plakkerig wordt. Doe dan de rest van de ingrediënten erbij en mix tot je een smeuïg mengsel hebt.
Stort het mengsel in een ovenschaal(tje) als je rechthoekige bounty’s wil, ik heb kleine platte balletjes gemaakt. Mocht je mengsel nog te zacht zijn om te vormen, vries het dan eerst even en ga vormpjes maken als het wat harder is geworden. Zet het een half uur, drie kwartier in de vriezer.

Smelt tijdens het invriezen de kokosolie in een magnetron of pan. Meng dit daarna met de cacaopoeder en agavesiroop tot het mengsel de consistentie heeft van net gesmolten chocola. Als je vulling goed bevroren is, dip je ze in de chocola en het zal gelijk opstijven.

Waan je op een tropisch eiland! Of als je meer van de After Eight variant bent, kun je in de foodprocessor ook wat pepermuntextract toevoegen.


Geschreven door
Eelke Mol

Eelke Mol

As one of the contributors, I write about food, vintage, decoration, and recipes.