taart noten chocolade

Recept: notentaartje met ‘karamel’ saus

Eelke Mol Uncategorized

chocolade-notentaart op NFM

Deze taart is raw, veganistisch en glutenvrij. Je moet wel van dadels houden, want daar zit ie tjokvol mee. Oh ja, had ik al gezegd dat hij ook SUPER lekker is?

De taart maak je met:
1 cup dadels
1 cup pecan- of andere noten naar keuze
1 theelepel vanille-extract
2 eetlepels raw cacao poeder

Voor de saus heb je nodig:
3/4 cup dadels
1 theelepel vanille extract
kaneel en nootmuskaat naar smaak
2 eetlepels gesmolten kokosolie
water, zoveel als nodig

Doe de pecannoten in de food processor en mix tot de noten verkruimeld zijn. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot alles goed gemengd is en aan elkaar plakt. Ik heb er uiteindelijk nog 4 extra dadels bijgegooid.
Doe dit mengsel in een 20 – 24 cm springvorm (ik heb mijne eerst bekleed met een bakpapiertje maar dat hoeft niet) en druk goed aan. Zorg dat de taart aan de randen iets oploopt, zodat de saus er straks niet direct af loopt. Zet de springvorm in de koelkast voor een paar uurtjes of een nacht.

De ‘karamel’ maak je door de ingrediënten allemaal in de food processor te doen en te mengen tot je iets hebt wat de consistentie van caramel heeft. Ik heb uiteindelijk ongeveer 1 dl water gebruikt, steeds een klein scheutje erbij en dan weer mixen. De saus was lekker zoet met een echte karamelkleur, een beetje zoals dulce de leche. Bestrijk je taart met de saus en top af met wat extra nootjes als je die nog over hebt.

PS Leuke theedoek hè? Gekocht op NeighbourFood Market 😉


Geschreven door
Eelke Mol

Eelke Mol

As one of the contributors, I write about food, vintage, decoration, and recipes.