SALADE VAN GEGRILDE GROENTEN EN MOZZARELLA EN PLATTE PETERSELIE

Anna Kooiman Uncategorized

 
We eten graag een warm gerecht bij ons brood tussen de middag. Voor deze gegrilde groenten salade kan je allerlei soorten groenten en toppings gebruiken. Zoals bijvoorbeeld fetakaas en koriander in plaats van mozzarella en platte peterselie. Bij dit recept ben ik uit gegaan van ongeveer 4 personen.
Ingrediënten:
3 groene langwerpige paprika’s (te koop bij de Turkse supermarkt)
kleine of halve aubergine
half bakje aspergetips 
2 handjes kleine tomaatjes
bosje platte peterselie
citroen
olijfolie
grof zeezout
vers gemalen peper
grillpan (wij gebruiken een grill ijzer vanwege onze beperkte ruimte)
Snijd de aubergine in niet al te dikken plakken, zorg dat je grillpan goed warm is en besprenkel met wat olijfolie. Leg een deel van de  groenten er op en wacht tot er mooie streepjes op de groenten verschijnen. Draai ze indien nodig nog een keer om zodat je aan beide zijden mooie streepjes krijgt. Als je er te veel tegelijk op legt worden de groenten niet goed gegrild. Herhaal dit totdat alle groenten gegrild zijn.  Leg alles op een mooie grote schaal. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg tussen de groenten op het bord. Strooi wat peterselie, peper, zout en olijfolie boven het bord uit en tenslotte knijp je er nog wat vers citroensap over heen. Ook heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis.

Geschreven door
Anna Kooiman

Anna Kooiman

Studio Lust is een ontwerpstudio gespecialiseerd in het bedenken van creatieve food concepten. We ontwerpen, ontwikkelen en voeren uit.