STRUINEN DOOR BROOKLYN

NeighbourFood Uncategorized

NeighbourFood Market NY
Het stond al heel lang op onze verlanglijst: struinen door Brooklyn om inspiratie op te doen. Vorige week hebben we (Siti & Imke) onze voeten stuk gelopen, zoveel was er te ontdekken. Van prachtige supermarkten tot kleine producenten, van bakkerijen tot oesterbarren. 
 
Want dat viel ons op: Als er een rij stond op de stoep van mensen die in een restaurantje wilden brunchen stond er steevast  ‘oysterbar’ op het raam. Of ze die nu hadden of niet. Ook de drankjes met Kombucha waren niet aan te slepen. Net als de mimosa’s tijdens de brunch: Verse sinaasappelsap met prosecco. 
We hadden een fijne gids, want goede vriendin en journalist Anke Meijer woont er en zij nam ons mee naar leuke wijken als Cobble Hill, Greenpoint en uiteraard ook Williamsburg. Hier lees je haar tips. We kunnen een boek vullen met al onze bevindingen en ontdekkingen, maar onze persoonlijk hoogtepunt waren de MatchaBar en restaurant Reynard. Bij deze laatste aten we zo heerlijk dat we er nog niet over uitgepraat zijn. En last but not least: Smorgasburg. Qua sfeer en aankleding opvallend weinig te beleven (het uitzicht op Manhattan daargelaten), maar qua aanbod was het een culinaire expeditie. Ruim 100 zaakjes met het meest originele aanbod. En dat sterkte ons nog meer in onze dromen om de NFM groter en beter te maken. Er kan nog meer bij!
Maar eerst gaan we weer oesters eten. Dat kan in Amsterdam ook gewoon…
 kombucha food

Geschreven door
NeighbourFood

NeighbourFood

De NeighbourFood Market en NeighbourFood Guide zijn projecten van Sien, a food agency. Sien bedenkt, ontwikkelt en produceert.