Tarta Imposible

Eelke Mol Uncategorized

Tarta Imposible

Tarta Imposible van binnen

Er zijn verschillende schrijfwijzen van de naam van dit gebak, maar ik hoop dat dit de goede is. Dit recept zag ik een tijd geleden op 24Kitchen en ik was door de naam van de taart al geboeid: een onmogelijke taart. Dat wilde ik proberen!

Het is een Zuid-Amerikaans recept, en wie daar wel eens is geweest weet dat ze daar veel maken met gecondenseerde melk en koffiemelk. Ik moet zeggen: het klonk niet heel lekker. Maar met gecondenseerde melk maak je dulce de leche en de koffiemelk maakt een heerlijke flan!

Ingrediënten:
Dulce de leche:
1 blikje gecondenseerde melk

Chocoladecake:
200 g pure chocola
100 g bloem
150 g boter
3 eieren
150 g suiker
1 theelepel bakpoeder
zout

Flan:
1 vanillestokje
40 g suiker
4 eieren
400 ml koffiemelk
200 ml gecondenseerde melk

Ter voorbereiding. Verwijder het papier van het blikje melk en zet het blik in een pan met kokend water. Laat dit twee uur koken en check af en toe of het blikje nog helemaal onder water staat.
Vet een springvorm of taartpan in met boter. Het is belangrijk dat de vorm niet lekt. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Eerst de chocoladecake. Smelt boter en chocola au bain marie en klop in een andere kom de eieren en suiker luchtig. Doe deze twee mengsels bij elkaar. Meng vervolgens de bloem, bakpoeder en zout en doe dit bij het andere mengsel. Meng het door elkaar en giet in de bakvorm.

Vervolgens maak je de flan. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap het merg eruit. (Het stokje kun je in je suikerpot doen voor vanillesuiker!) Mix het merg met de overige ingrediënten en giet dit op het cakebeslag in de vorm.

Zet de taart in de oven, afgedekt met aluminiumfolie. Bak de taart 20 minuten op 160 graden, haal daarna het folie eraf en verhoog de temperatuur naar 180. Bak dan nog 35 minuten zonder folie.
Laat de taart helemaal afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt, zodat de flanlaag goed kan opstijven. Trek daarna het blikje gecondenseerde melk – inmiddels dulce de leche – open en schenk of schep dit op de taart.

En wat is er nu ‘imposible’ aan? Bij mijn taart in ieder geval dat de gehele bovenste flanlaag door de cake heen is gezakt!


Geschreven door
Eelke Mol

Eelke Mol

As one of the contributors, I write about food, vintage, decoration, and recipes.