verjaardagstaart chocolade courgette

Verjaardagstaart: chocolade-courgettecake

Eelke Mol Uncategorized

Verjaardagstaart markt Amsterdam

Jarig zijn! Een perfect excuus om weer eens een lekkere taart te bakken. Ik wilde al lang iets zoets maken met courgette erin, dus dit recept leek me een goede start.

Je hebt nodig:
3/4 cup boter op kamertemperatuur
1 cup kristalsuiker
2 eieren
1 1/2  cup geraspte courgette (ongeveer driekwart courgette)
1 1/2 cup kokosrasp
1 1/2 cup bloem
1 1/2 cup cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
1/4 cup espresso of sterke koffie
3/4 cup karnemelk

Voor het glazuur:
2 eetlepels espresso of koffie
2 cups poedersuiker
1 eetlepel slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de suiker en boter door elkaar tot het luchtig is. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en meng (kan ook met een mixer natuurlijk) tot ze in het mengsel zijn opgenomen. Voeg daarna de courgette en kokosrasp toe. Doe in een andere kom bloem, cacaopoeder, bakpoeder, -soda en zout bij elkaar. Voeg dit in delen toe aan de natte ingrediënten. Voeg tot slot de karnemelk en koffie toe en meng tot je een smeuïg beslag hebt. Ik had de courgette vrij grof geraspt dus dan zie je nog klontjes. Don’t worry, deze verdwijnen na het bakken.
Beboter een taart-, tulband- of cakevorm en schenk het beslag erin. Zet dit 50 minuten tot een uur in de oven, check vanaf 50 minuten om de zoveel tijd met een satéprikker of de cake gaar is van binnen.
Laat de cake als hij gaar is afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt.
Voor het glazuur meng je de ingrediënten in een kom en bestrijk je daarna de bovenkant van de taart. Ik vind het lekker om iets meer koffie te gebruiken, zodat het glazuur ook wat vloeibaarder wordt. Maar meer slagroom kan ook!


Geschreven door
Eelke Mol

Eelke Mol

As one of the contributors, I write about food, vintage, decoration, and recipes.